Les alt for bare 10 kr!

Etter Joel

Når man mister et barn, minner man andre foreldre om deres største skrekk, erfarer Patrik Hagman. Sønnen Joel døde av kreft bare seks år gammel.

Publisert 10. januar 2019

– Kanskje er dette en rar ende å starte i, men det finnes et sosial press knyttet til hvordan man bør sørge. Da Joel døde, kjente jeg på lettelse. Han hadde vært syk så lenge, det hadde vært så tungt, så vanskelig. Sorgen fikk et preg av at døden ikke kom som noe sjokk. Det måtte ende slik. Etterpå kunne livet vårt vende tilbake.

I januar 2014 mistet Patrik Hagman og kona Kika sin seks år gamle sønn, Joel. Joel hadde vært kreftsyk i flere år. Til slutt var det ingenting legene kunne gjøre.

– Sorg arter seg ulikt fra person til person. Det finnes ikke én måte å beskrive sorg på, fortsetter Hagman.

Det kjæreste 

Den finske teologen har dyp kjennskap til hva det vil si å miste. Knapt to år etter Joel, dør Kika brått av hjerneslag. Hans livs tredje store tap er faren, som døde av kreft da Patrik var 21.

I boka Alt det vakre. Å leve etter døden setter han ord på sin egen erfaring med død og sorg, men også av livet og takknemligheten han føler for det han har fått oppleve sammen med sine kjære.

– En side ved det hele er at Joels sykdom og død førte Kika og meg nærmere hverandre. Den beste tiden i vårt forhold var da. Men det er slett ikke alle som har det sånn. Tvert imot kan sorgen gjøre at man vokser fra hverandre.

Boka har vært Hagmans måte å bearbeide og å forsøke å forstå. Men sorgprosessen foregår også når vi ikke kan kontrollere den, mens vi sover.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også