Les alt for bare 10 kr!

Kinas bortkomne kvinner

Kina er snart det landet i verden med flest kristne. Samtidig forlater tusenvis av kvinner familiene sine for å bli med i nye religiøse sekter. Dette er historien til en av dem.

Publisert 04. januar 2019

Telefonen ringer. Ikke noe svar.
Det er en septemberdag i 2017, og Shan har fått tidlig fri fra jobben som butikkassistent i et stort kjøpesenter. 27-åringen hopper på bussen og drar rett hjem.
På den stappfulle bussen finner han igjen fram iPhonen sin. På vei gjennom industribyen Datong i det nordlige Kina, ringer han igjen til søsteren Nanami. Han venter på svar, mens bussen finner sin vei mellom de skyhøye, grå betongblokkene.
– Hvorfor tar hun den ikke?
Shan og Nanami bor med foreldrene sine i et av de mange leilighetskompleksene i byen. Men Nanami kom aldri hjem fra sangundervisningen i går.
Nanami tar sangen seriøst. Hun bruker mye tid på det. Men hun pleier alltid å komme hjem, etter undervisningen.
Nå har hun ikke gitt lyd fra seg. Venninnene hennes vet heller ikke hvor hun er.  
Ikke noe svar. Shan legger på.

Drapet på McDonald's

Dagene går. Men Shan kontakter verken politiet eller myndighetene. For han tror ikke de kan hjelpe. Og han er sikker på at politiet ikke kan finne søsteren hans i Datong, uansett hvor mye de leter.
Han mistenker nemlig at Nanami har forsvunnet med vilje. Og han er overbevist om at moren og storesøsteren hans, som har flyttet hjemmefra, har noe med det å gjøre. Det er ikke lenge siden moren og de to søstrene hans ble med i en ny, mystisk kirke. Siden har de oppført seg merkelig.
– Vi kan ikke fortelle deg om det. Men du er velkommen til å bli med og høre om alt det gode kirken kan gi deg, sier moren hans.
Shan er kristen. Men det er noe mistenkelig med Eastern Lightning, som er navnet på det nye trossamfunnet.  
Moren hans beskriver kirken som en avansert og forbedret form for kristendom. Men på internett leser Shan artikler som gjør ham enda mer skeptisk.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også