Logg inn

Sterk med Gud

Ida Lindtveit snakker lite om såre og vanskelige ting med andre. Men til Gud kan hun si alt.

Hun står stille et øyeblikk. Hun har fullført sommeroppvisningen i rytmisk gymnastikk med glans. Tårene spretter. Så går hun bort til mikrofonen i Sofiemyrhallen på Kolbotn og sier:

– Dette var min avskjed. Nå legger jeg opp.

Denne dagen for sju år siden triller tårene hos flere enn 17-åringen, ifølge lokalavisen Østlandets Blad. Ida Lindtveit hadde vært med siden hun var sju. Heretter skal hun være dommer og trener. Lindtveit har konkurrert i norgestoppen og vært på landslaget. Det siste året var hun eneste senior i klubben og merket slitasjen på kroppen. Noen skader meldte seg.

I september året etter skriver lokalavisen: «Idrettsjenta Ida Lindtveit er et nytt friskt pust i KrF». 18-årige Lindtveit var valgt inn i kommunestyret i Oppegård. Hun stod som nummer to på partiets liste, men fikk så mange slengere at hun kom inn, mens den erfarne førstekandidaten røk ut.

– Det var en ganske fortvila situasjon, kanskje noe av det verste jeg har stått i, sier Lindtveit nå.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også