Les alt for bare 10 kr!

Hysj, barna arbeider

I St. Paul menighet i Bergen velger barna selv aktiviteter og arbeider i sitt eget tempo. Den gode hyrde-katekesen brukes over hele verden og skal lede barna inn i troens mysterier, så de selv kan søke Gud.

Publisert 03. januar 2019

Blyanten går sakte. Gadiela Budigiri (11) sitter med en slitt bok foran seg. Hun har laget den selv. På forsiden står det «Min messebok» med barneskoleaktig løkkeskrift. Ordene former seg, ett etter ett. Sakte nok til at hvert ord blir en andakt for seg. «Gi. Oss. I dag. Vårt. Daglige. Brød.»

Rom for troen

Det går mot katekeseopplæring i St. Paul katolske menighet i Bergen. Rommet er stille nå, før det som i de fleste andre sammenhenger ville liknet en storm: 17 barn i alderen ni til tolv år skal strømme inn i et rom fylt av fargede ark, fyrstikker, limstifter og nattverdsmateriell i dukkestørrelse.
Messen i kapellet er ferdig, og barna gjør seg klare til katekese på klosteret Marias Minde i Bergen. Et mørkerosa rom er gjort i stand til atrium – et rom spesielt tilrettelagt for trosopplæring og religiøst liv. Til daglig blir rommet brukt som spisestue for søstrene som lever i klosteret. De møysommelig plantede urtene i vinduskarmen vitner om det.

På veggen henger to gamle klokker uten tikkelyd. De går likt, begge to omtrent ti minutter for fort, sammenlignet med klokkene resten av byen bruker. I dette rommet er ikke tiden så viktig.

På veggen henger et laminert papir med regler for atriet ved siden av et bilde av Pave Frans i gullramme: 

1. Være stille. 

2. Holde hender og føtter for deg selv. 

3. Bruk lav innestemme. 

4. Vis respekt for andres arbeid. 

5. Vær forsiktig med materiellet.

Barna kommer inn, men til tross for at messen nettopp er ferdig, blir stillheten værende.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også