Les alt for bare 10 kr!

Mannsevangeliet

I høstmørket gikk 700 mannfolk over en parkeringsplass på Flekkerøy og fikk rom i en flerbrukshall.

Publisert 18. desember 2018

Det hendte i de dager at Kristelig Folkeparti skulle velge side i norsk politikk. Vårt Land oppsøkte KrF-bastionen Flekkerøy utenfor Kristiansand i Vest-Agder for å lodde stemningen og oppdaget at en stor begivenhet var ved å finne sted: Mannsmøtet på Flekkerøy.

I høstmørket gikk en strøm av mannfolk over parkeringsplassen og inn i Flekkerøyhallen der arrangør Ole Tørressen skrev dem inn i manntall. Over 700 var kommet for å høre det glade budskap: Underholdning, fiskesuppe og forkynnelse.

Tørresen så at det var godt.

Mannen fra Rælingen

«Hvis det brenner, må alle som er rede bare sitte. Dere som ikke er rede, får lov å gå ut først.»

Slik lød branninstruksen i de tidlige årene da Mannsmøtet fant sted på det lokale Notbøteriet – et sånt sted der fiskere får reparert nøter – og møtedeltakerne gikk hjem dunstende av fisk.

Det er i det hele tatt to ting de liker spesielt godt å snakke om på Mannsmøtet på Flekkerøy. De første årene på Notbøteriet – og at en mann har tatt turen helt fra Rælingen i Akershus. Han heter forøvrig Arnstein Lund og varsler sin gjenkomst allerede på neste møte i mars.

Senere på kvelden skal pinsepastor Egil Svartdahl erklære fra scenen at han synes det er «nåde over nåde over nåde over nåde» å være hovedtaler for fjerde gang, før han minnes året da 500 mann måtte dele ett gjenfrosset toalett i Notbøteriet:

– Møtelederen står fram og sier: I kveld dropper vi håndhilsinga. Vi pisser på brygga og tørker i håret. Det er første gang jeg har vært på et møte der møtelederen sier akkurat det, sier Svartdahl til latter, og følger opp med en grovis om et ektepar som ser på en helbredelsespredikant på den kristelige TV-kanalen Visjon Norge.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også