Les alt for bare 10 kr!

Det vi ikke ser

Torstein Tollefsen har alltid vært fascinert av forholdet mellom Gud og verden. Det førte ham til filosofien, Den ortodokse kirke og Maximus Bekjenneren.

Publisert 13. desember 2018

Veien går ned trappene fra professorens kontor, forbi auditoriet Arne Næss i første etasje, og ut dørene. Det er den tiden på året da alt som har vært grønt innimellom universitetsbyggene, er blitt tørt og gråbrunt. Men trærne har vakre stammer. Tynne greiner med tørre, brune blader slynger seg opp og rundt dem mot lyset. I noen bed står tørre blomster som en silhuett av noe de var i sommer, men vitner om noe som ikke er dødt – likevel.

Torstein Tollefsen har nettopp vist fram to bilder han har stående på pulten, av kong Harald og kong Olav. Tanken var å se hvordan folk som kom innom reagerte. Ville de si: «Neimen, der er jo kongen!» Eller ville de si: «Der er et bilde av kongen, jo!» For Tollefsen, som også er ikonmaler, ligger det et poeng i forskjellen.

Så kan man bare tenke videre på hva det innebærer at Kristus er den usynlige Guds bilde.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også