Les alt for bare 10 kr!

En bønn om beskyttelse

Høsten 2014 klarte jesidiene i Sandefjord hverken spise eller sove. Alt de klarte å tenke på, var folket deres, som ble anklaget for å være djeveldyrkere og slaktet ned av IS. Nå håper de at fredsprisen til Nadia Murad kan åpne opp verdenssamfunnets øyne.

Publisert 07. desember 2018

– Jeg lengter tilbake til Irak. Til jorden, og til familien min, særlig foreldrene mine. Det er jo der jeg har røttene mine. Men jeg klarer ikke å sove når jeg er i Irak. «Tenk om de dreper oss nå», er alt jeg klarer å tenke, sier Leyla Murad.
Hun var på besøk i hjemlandet for noen måneder siden, for første gang på ni år. Men alt var annerledes. Mange av dem hun er glad i, finnes ikke mer.
– Fetteren min ble nettopp drept. De sier det var en arbeidsulykke, slik de ofte gjør det når jesidier blir drept, men alle vet at det var mord. Folkemordet har ikke tatt slutt, sier Leyla Murad.

Å bli hørt

I en kjeller i Salemkirken i Sandefjord er et titalls kvinner og en skokk med barn samlet til MorBarn-treff. Her har de møttes hver onsdag formiddag i mange år.

En gutt og en jente – begge i tre-fire årsalderen – gjemmer seg bak et hjemmesydd vegg-lappeteppe, før de spretter frem og roper «TITT TEI!»
Lukas på to år samler alle de oransje duploklossene i en haug.
– Han skal bli ingeniør, han, sier damene, og ler.

Etter å ha sunget «Lille Petter edderkopp» og «Bæ bæ lille lam» setter de ned gitaren, og lar ungene leke fritt. Kvinnene har noe å fortelle: Om folket sitt, landet sitt, troen sin, og hva den har kostet dem.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også