Les alt for bare 10 kr!

Nå lar vi stjernene synge

Et synthetisk danseband, en harpe med guttekor, Bach-kor fra ­Japan og England fra Bodø er overraskelsene i årets julemusikk. Ellers er mye – heldigvis – ved det gamle.

Publisert 04. desember 2018

Stjernene i våre julemusikk-anmeldelser går fra 1 til 6 (beste)

Fra seter til katedral

Album: Folkemusikk

Gunnar Idenstam med flere
Folkjul II – A Swedish Folk Christmas  
BIS
Anbefalt spor: «Polska»
Stjerner: 6
«Det varmeste og vakreste» 

SVENSK TILSTAND: For 13 år siden kom den vidunderlige Jul i folkton med blant andre Sofia Karlsson og et knippe av Sveriges «riksspelmän». To år etter allierte Gunnar Idenstam og hans S:t Jacobs Kammarkör seg med blant andre Sofia Karlsson og ga ut plata Folkjul. Nå er oppfølgeren her. Med disse albumene har du noe av det varmeste og vakreste av svensk folkemusikk og deres rike meloditradisjon knyttet til julen. 

Mens Jul i folkton låner stemning fra fäbod og gläsbygd, insisterer Gunnar Idenstam med sitt orgelspill og vidunderlige korklang på musikkens ­katederalkvaliteter. Under de høye hvelvinger gjør imidlertid både kveding og felespill seg praktfullt gjeldende og drukner ikke i orgel og kor. Mange julealbum gir deg enda en utgave av kjente toner. Her finner du garantert mye nytt.

ARNE GUTTORMSEN 

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også