Les alt for bare 10 kr!

Forført av Jesus

Andrea Bræin Hovig foldet hendene og ba i smug da hun var barn.

Publisert 23. november 2018

Andrea Bræin Hovig ble døpt da hun var 24 år, i en tom Markus-kirke på Sankthanshaugen i Oslo. Til stede var ­kjæresten, Andreas, og bonuspappaen, som ikke var kristen, men som ble med fordi hun trengte to dåpsvitner.
Ikledd skjørt og med en hvit lilje i hånden sto hun ved døpefonten og fikk vann over hodet. ­Etterpå var hun veldig glad – dette hadde hun lengtet ­etter i mange år.
– Jeg ville være en del av det kristne felles­skapet formelt sett.
Etter dåpen skrev Bræin Hovig en salme om å ha blitt sett av Gud før man har sett Gud selv.
– Men den er nok totalt utdatert i dag, siden jeg bruker ordet «Herre». Man skal jo ikke bruke dame- eller mannenavn om Gud, sier Bræin Hovig, og ler.

På scenen

Vi møter skuespilleren Andrea Bræin Hovig på Hotell Continental en tidlig formiddag. Vis-à-vis oss ligger Nationaltheatret, der ­prøvene er i full gang til komedien Cyrano, som har ­premiere 24. november. Stykket handler om Cyrano de ­Bergerac som har altfor stor nese og derfor ikke klarer å tiltrekke seg sin store kjærlighet, Roxane, som bare ser fløtefjeset Christian.

Bræin Hovig spiller Roxane, jenta som ikke forelsker seg i Cyrano fordi han er for stygg.
– Stykkets moral peker på den rene kjærligheten, om at det er det indre som teller og ikke det ytre. Men jeg tror ikke det er så enkelt. Når Roxane til sist sier til Cyrano at hun elsker ham i det han er i ferd med å dø, tror jeg ikke det er udelt. Jeg tror ikke vi mennesker kan elske hverandre så rent som man gjør det i noen av disse klassiske skuespillene.

Da har Bræin Hovig mer sans for «grums», som hun kaller alt det som ikke er opplest og vedtatt i dette ubestemmelige menneskelivet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også