Les alt for bare 10 kr!

På tross av alt

Hans-Erik Groth hadde en tvilsom fortid, og var mentalt og fysisk på felgen. Birgit fikk nok av advarsler om å holde seg unna ham. Det var 34 år siden.

Publisert 16. november 2018

Første gang Birgit så Hans-Erik, stod han på scenen i konsert­hallen til Sarons Dal i Kvinesdal, sammen med storebroren Jan Groth. Brødrene fra Greåker spilte og sang rock med kristne tekster høyere og råere enn noen andre hun hadde hørt. At broren Jan hadde spilt i heavybandet Aunt Mary, visste hun. 

Men hun visste ingen ting om fyren bak Hammond-orgelet.

– Jeg så bare at han virket veldig gira, ler Birgit­ Groth.

– Det har jeg alltid vært, sier Hans-Erik Groth.

Fikk fem år

Broren hadde oppdaget sin kone, Lise, blant publikum under en konsert med Aunt Mary i Danmark. At det samme skulle skje med Hans-Erik, virket høyst usannsynlig.

– Det siste jeg tenkte på, var å finne meg dame. Jeg hadde mer enn nok med meg selv, sier Hans-Erik.

For Birgit var det annerledes. Under oppveksten på øya Hestmannøy ved Helgelandskysten hadde hun vært litt ute på livet, men det ble det slutt på da hun 15 år gammel ble kristen.

– Jeg begynte å be til Gud om at jeg en gang måtte treffe en snill, kristen gutt. Gjerne litt kjekk gutt, også, smiler 55-åringen.

Birgit har bakt kringle, og traktet kaffe. Hun og ektemannen virker fornøyd med livet, nesten nyforelsket, kan det virke som. For Hans-Erik så livet ganske annerledes ut på slutten av 1970-tallet.

– Da jeg var 25 år, ga legen meg fem år igjen å leve. Han sa jeg måtte ta ansvar for livsstilen min, og beklaget at han ikke kunne gjøre noe annet enn å gi meg medisiner. Så fikk jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen, mente han. Det var en skremmende beskjed å få.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også