Les alt for bare 10 kr!

Frelsens fengsel

I El Salvador har en menighet fått etablere seg inne i et fengsel. Der lykkes de med å gjøre horder av gjengkriminelle omvendt og lovlydige. Men om de bryter med kirken, kan de igjen bli straffet av gjengen.

Publisert 09. november 2018

Carlos begynte å drepe da han var fjorten år. Det var da han, som foreldreløs gutt i El Salvadors blodige borgerkrig, sluttet seg til den salvadoranske armeen. Alt han lærte seg der, fortsatte han å bruke lenge etter at fredsavtalen kom, da borgerkrig ble erstattet av gjengkrig. Nå er Carlos 43 år gammel og har tilbrakt halve livet sitt i fengsel.

Nå synger Carlos og et hundretalls andre avmagrede innsatte gospel i en av luftegårdene til fengselet San Fransisco de Gotera. Seks vannkar som er snudd opp ned fungerer som trommer. Dyrets merke – 666 - som også symboliserer gjengen Barrio 18, skimtes på en del av fangenes armer.

Da sangen tar slutt, stiller fengselsdirektør Oscar Benavides seg opp foran de innsatte for å snakke om Gud. Plutselig spør han hvor Carlos er.

– Her! I havet av hvite fangedrakter rekker Carlos opp en hånd.

– Hvordan føles det at det er din siste dag i fangenskap?, spør fengselsdirektøren.

– Bra, roper Carlos og smiler bredt.

De andre bryter ut i latter. Kanskje fordi mange av dem, til forskjell fra Carlos, aldri kommer til å oppleve friheten igjen.
På det høyre kinnet har Carlos en tatovering av tallet én. På det venstre har han tallet åtte. Barrio 18 er en av verdens farligste kriminelle gjenger og rundt 90 prosent av de innsatte i dette fengselet tilhører dem. De er dømt for å ha kidnappet kvinner, voldtatt barn, for dobbeltmord og trippelmord.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også