Les alt for bare 10 kr!

Den store sammenhengen

Kanskje var det ikke helt tilfeldig at Sofie Braut stilte i army boots da hun var elev på kristen internatskole.

Publisert 10. november 2018

Vinden drar i håret og hinter om sine krefter. Får du den mot deg for fullt, skal du få kjenne på motstand.

Sofie Braut har tatt oppstilling foran en rad rundballer, der løse slør av plast slår opp som påler i vinden, her hun bor ute på Hognestad på Jæren.

For mange er hun best kjent som en tydelig stemme på den konservative siden i Kirkemøtet, særlig den gangen i 2016 da de 116 delegatene skulle avgjøre om Den norske kirke ville vie par av samme kjønn. Før og etter har Braut argumentert og debattert. I vår utfordret hun Oslo-biskop Kari Veiteberg til åpen brevveksling i Vårt Land om bibelsyn. Fra neste uke blir hun Vårt Lands nye kommentator.

I vindkastene står en kvinne fast bestemt på én ting: Skal det være noen vits i å tro, skal Bibelen og troen tas på alvor.

En dommer

Kaffemaskinen durer inne på kjøkkenet. Sofie Braut har nylig kommet hjem fra Tryggheim, den kristne videregående skolen der hun underviser i engelsk og norsk.

Dessuten har hun holdt andakt, slik de starter skoledagen. I dag tok hun opp drapet på journalisten Jamal Khashoggi, en grusomhet hun kan bli lamslått av.

– Men også sånne ganger som det, der ondskapen bare rammer så tilfeldig og brutalt, skal den ikke få det siste ordet.

Det sa hun til elevene.

– Og så sa jeg: Mange sier: «Uff, det der bildet av Gud som dommer er så strengt». De vil heller ha bildet av en kjærlig Gud. Men somme tider kan vi trenge en dommer. Jeg tenker at det er håp i at det én dag er en instans utenfor oss som ikke bare vil la alt passere, men der ting blir satt i sin rette stand. Det er det trøst i.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også