Les alt for bare 10 kr!

Båret gjennom

Når Olaug Bollestad tenker på Jesus, ser hun for seg nabokona som tok seg av henne da hun var liten. Og på faren, 
som alltid nektet å gå i kirken.

Publisert 02. november 2018

‘Jeg tror på det samme som mor,’ sa faren til Olaug Bollestad til henne da hun satt ved sykesengen hans noen timer før han døde.
Stålverksarbeideren og kommunisten hadde hele sitt liv holdt seg langt unna både bedehu­s og kirke, der Olaugs mor var aktiv.

– Jeg kommer aldri til å sette mine ben i en kirke. Men jeg tror på det samme som mor. Og så vil jeg at dere skal synge Deg være ære i begravelsen, sa han.

Må ingenting

Det er slik tro er, tenker Olaug Bollestad­.

– Det er ikke livsstilen som er avgjørende. Man trenger ikke å snakke om det, man trenger ikke gå i kirken eller bedehuset, man må virkelig ikke gjøre noen ting, sier hun.

Vi sitter på kontoret hennes på Stortinget. Det er onsdag formiddag. Ute på gangen venter en journalist fra en annen avis, som skal høre hva Bollestad mener om hvordan avstemmingen skal foregå på KrFs generalforsamling. I en sofa i et hjørne sitter rådgiver Dag Fedøy, som tekster frenetisk, og passer på tiden.

Men Bollestad, hun er tilbake på 1960-tallets Jørpeland.­

– Jeg trenger ikke gjøre noen ting jeg, for å være kristen nok! Jesus er ikke bare et forbilde, han bor i meg. Så enkel er jeg. Jeg gjør det jeg har lyst til, jeg, sier hun, og slår ut med armene.

Jeg blir her

Da Bollestad var liten jente, hørte hun en gang en preken om hva som skulle skje når Jesus kom tilbake til jorden «for å dømme levend­e og døde».

– Det var en tekst som sa at når himmelen blir rød, skal han komme tilbake. Da skal to som ligger i samme seng bli delt, én skal bli med til himmelen, en annen skal bli igjen, forteller hun.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også