Les alt for bare 10 kr!

Pappa Peterson er bekymret for verden

Jordan Peterson er internettfenomenet som ber unge menn rydde rommet sitt. Sist uke gjestet han Oslo og snakket for et fullsatt konserthus.

Publisert 29. oktober 2018

– Mann på nesten seksti synes synd på seg selv i en verden som styres av menn på seksti.
Kvinnen i setet ved siden av oss gir sin oppsummering av det hun har hørt, i det Jordan Peterson klappes av scenen i Oslo Konserthus. På kort tid har den kanadiske psykologiprofessoren blitt en akademisk superstjerne, og billettene til hans opptreden i Oslo sist uke ble revet bort på få timer. På grunn av stor forespørsel kommer han tilbake 9. november. Også den seansen er utsolgt.

YouTube

Mange assosierer Jordan Peterson med unge menn som får grep om livet ved å følge hans selvhjelpsråd. Boken hans 12 regler for livet har ligget på den norske bestselgerlisten siden den kom i norsk oversettelse i høst. Internasjonalt er den en av årets største salgssuksesser.
Men Peterson er også kontroversiell. Kritikerne mener hans kritikk av feminisme er bakstreversk. Mange mener han også kan knyttes til alt-right miljøer på ytre høyre-fløy, som møter venstresidens identitetspolitikk med sine egne identitetsbevegelser. Deler av tilhengermiljøet beskrives i Norge ofte som «alternativhøyre» eller «Facebook-høyre». Peterson selv avviser at tilhørerne hans tilhører ytre høyre-grupperinger, og mener budskapet hans står i sterk kontrast til det som fremmes av disse bevegelsene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også