Les alt for bare 10 kr!

Den nye slaveri-kampen

Å avskaffe menneskehandel er blitt konservative kristnes kampsak nummer én. I USA utgjør radikale feminister og evangelikale en uvanlig allianse. Hva skjer?

Publisert 04. april 2017

Norsk utenrikspolitisk institutt i midten av mars: Den amerikanske forskeren Jennifer Lobasz står på talerstolen. Det annonserte temaet er en «usannsynlig allianse mellom radikal feminisme og evangeliske kristne».

Hva kan disse to uforenelige frontene i amerikansk debatt samles om? Egentlig ingen ting. ­Likevel har de funnet sammen, forteller Lobaz – i et engasjement som handler om kjønn og makt: Det «nye» slaveriet.

Det er kommet til Norge også. Mens eldre pinsevenner engasjerer seg i virksomheten til Evangeliesenteret, har de nye trendy pinsemenighetene funnet sin sak i kampen mot menneskehandel. Til helgen arrangerer en av de mest toneangivende av dem, Saltkirken i Bergen, aksjonen «For freedom­», mot menneskehandel. Med konserter, panelsamtaler og fundraiserløp rundt Lille Lungegårdsvann vil de dele engasjementet med bergensere flest. Og samle inn penger.

Åpnet øynene 

– Det begynte for 20 år siden, forteller Jennifer Lobasz de blazerkledde NUPI-forskerne. Fram til da hadde barn i amerikanske skoler lært at slaveriet var avskaffet en gang på 1800-tallet. De eneste som var opptatt av moderne trafficking, var ­feministene.

Amerikanske Jennifer Lobasz klarer ikke å forklare hvordan radikale feminister og evangelikale kristne kan finne sammen i kampen mot menneskehandel. Foto: Erlend Berge

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også