Les alt for bare 10 kr!

Mens vi venter på planet B

I Bibelen står det at Gud skal skape en ny himmel og en ny jord. Hva gjør det med kristnes iver etter å ta vare på den gamle?

Publisert 20. oktober 2018

– Jeg synes det er litt spesielt at teologer og prester og andre kristne ledere har sagt at kirkens aller viktigste oppgave er klimasaken.

Nils Andreas Masvie er rådsmedlem i Messiaskirken i Oslo. Han er skeptisk til kirkens miljøengasjement. Ikke nødvendigvis fordi han ikke bryr seg om miljøet. Masvie sykler til jobben hver dag.

– Jeg trodde kirkens viktigste oppgave var å forkynne at Kristus døde for våre synder. Gud skal skape en ny himmel og en ny jord. Det er gjennomdokumentert i hele Bibelen.

Stridsspørsmål

For halvannen uke siden presenterte FNs klimapanel en rapport som konkluderte med at menneskeheten må gjøre endringer verden ikke har sett maken til innen 2030, hvis vi skal klare å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader.

Men mens paven engasjerer seg for klimasaken, og mens prester og biskoper i Den norske kirke snakker høyt om hvordan de kutter rødt kjøtt og tar toget, fnyser andre kristne av engasjementet og mener det er en avsporing. Som i kommentarfeltet under en artikkel i avisen Dagen i fjor, der biskop Atle Sommerfeldt fortalte om sin kjøttfrie meny:

«Symptomatisk for dagens 'kirke' og dens ledere; Fullt fokus på alt ANNA enn det en KRISTEN kirke skulle fokusere på; Jesu budskap om synd, omvendelse og frelse. 'Den norske kirke' er blitt en patetisk FARSE», stod det i en av de mange reaksjonene på artikkelen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også