Les alt for bare 10 kr!

Guds biograf

Hun har skrevet historien om Gud. Men hun vil ikke si 
at han eksisterer.

Publisert 31. mars 2017

Det begynte med at hun avviste Gud og ikke ville ha mer med ham – eller noe annet religiøst – å gjøre. Nå reiser ­Karen Armstrong verden rundt og snakker om religion. Mer enn 20 bøker er det blitt, inklusive den internasjonale bestselgeren Historien om Gud fra 1993.

– Jeg var på søken etter Gud. Men jeg forsto ikke at det er som å lete etter skatten ved enden av regnbuen, sier hun og ser ut vinduet mot en regntung Sehesteds plass. Om et par timer går flyet til London. Hun har vært i Norge for å snakke om Koranen i regi av tidsskriftet Samtiden og Aschehoug forlag.

Det er om sine egne tenårs gudssøken hun snakker, den gang hun valgte å bli nonne. Det endte med at hun 25 år gammel forlot både ordenen og kirken, full av frustrasjon og raseri over det hun hadde opplevd.

– Hva gikk galt?

– Noen mennesker passer til å være munker og nonner. Jeg er ikke en av dem, svarer hun, men legger så til at hun på sett og vis lever et kloster­liv nå. Hun er ikke gift og bruker det meste av ­tiden til å studere hellige skrifter i ensomhet i sitt studer­kammer.

– Men jeg har aldri fått til å be. Og det skal du jo stadig vekk som nonne. Jeg var for ung og umoden til å ta en slik beslutning.

– Og dermed mistet du Gud?

– Jeg hadde en inadekvat idé om Gud, som en slags kosmisk Storebror som sitter der ute og styrer alt. Og jeg led så mye som nonne på grunn av hele klimaet i konventet, det var så uvennlig og strengt. Så dermed avviste jeg Gud.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også