Les alt for bare 10 kr!

Agders blåtoner

Agder KrF er blått, men blåtonene er mange. Vårt Land dro på roadtrip fra Flekkerøy til Åmli.

Publisert 17. oktober 2018

Viggo Lütcherath hadde fått en avlysning. Det var 28. september. Han kunne lene seg tilbake i kontorstolen på Sørlandet sykehus og se Knut Arild Hareides tale på direkten.

– Jeg likte første delen, minnes legen og lederen i Kristiansand KrF.

Menneskeverd, verdier, familiepolitikk – partilederen trykket på de riktige knappene. Lütcherath ble begeistret.

Men så bar det galt av sted. Godordene ble mange om rødgrønn side, regjeringspartiene ble snakket ned.

– Han fremstilte de andre partiene skeivt. Da ble konklusjonen som den ble, fastslår Lütcherath.

Blå Agder

Det er ekstraordinære tider i KrF. Ekstraordinære lokallagsmøter avløses av ekstraordinære fylkesårsmøter før avgjørelsen faller på det ekstraordinære landsmøtet 2. november.

Det kjennes lenge siden kameraene forlot Vennesla etter den første sidevalgsdebatten mellom partilederen og nestleder Kjell Ingolf Ropstad for to uker siden.

En uformell avstemning der støttet opp om forestillingen om Agder som KrFs blåeste region. Over halvparten skal ha foretrukket Solberg-regjeringen mens en tredel støttet Hans Fredrik Grøvans forslag om å velge høyresiden uten å bryte løftet om ikke å regjere med Frp.

Siden har Hareides meningsfeller fått vind i seilene med nasjonale målinger på femtallet og over 2.000 nye medlemmer. De siste dagene synes derimot høyresiden mer på offensiven. Utfallet er åpent.

Hva skjer hvis partilederen får viljen sin? Hvorfor er KrF i Agder blått? Vårt Land har møtt et knippe tillitsvalgte og medlemmer. Nesten alle er menn. Flesteparten av lokallagslederne i Agder er det. Vi fant mange blåtoner – og islett av rødt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også