Logg inn

Har grepet noe ubegripelig

Ivar Skippervold hadde svar på det meste da han ba folk vende seg om til Gud under Jesusvekkelsen. – Senere måtte jeg legge vekk min religiøse arroganse, fordi det var det motsatte av hva religion skal være.

Trosreisen til mannen som fylte 68 år forige tirsdag, har vært innom de fleste stoppestedene, også i utkanstrøkene, i det norske kirkelandskapet. De første ti årene var foreldrene hans med i den strengt pietistiske Brødremenigheten, før de brøt ut. I tenårene ble sønnen Ivar en foregangsmann for vekkelse og gospel- glede, men hele tiden med et sosiale-etisk engasjement. I 2008 startet han Sakral Festival, den første multireligiøse kulturfestival i Norge, som han i fjor blant annet fikk Brobyggerprisen for.

– Mitt gudsbilde har blitt større, troen på vedtatte dogmer mindre, og det å bli kjent med andre perspektiver enn mitt eget viktigere. Barnetro er vel og bra, men en moden voksentro har vinger, og kan bevege seg i undringens og tvilens univers, uten at man mister sin egen trosidentitet.

LES MER: Åpner for religiøs humanisme


Frelse

Ivar Skippervold sitter i arbeidsværelset sitt, med utsikt ut over Lillesand. På bordet ligger det to bibler og én Koranen. En gitar står i hjørnet. Her har han de siste 30 årene tilbragt flere tusentalls timer, med å lese, tenke, lage 20 bibelske musikkspill, flere egne album, skrive skuespill og dokketeater, og klekke ut ideen til multireligiøse kulturfestivaler. Det meste har handlet om tro.

Ivar Skippervold

68 år. Gift med Tora. Har barna Petter (41), Marthe (40) og Kari (34). Bor i Lillesand.

Aktuell med boka Tro møter tro.

Prest, musiker, forfatter. Gitt ut en lang rekke solo-album, fem album med gruppa Frisk Luft, og 20 innspillinger med bibelske syngespill.

Startet Sakral Festival, en multireligiøs kulturfestival, i 2008.

Fikk Bibelprisen i 2001 og Brobyggerprisen i fjor.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også