LES VÅRT LAND FOR ÉN KRONE UT JUNI

Nikabens Zorro på frihetstokt

De kjemper for kvinners rett til å bære nikab – et plagg de selv er imot. Ekteparet Nekkaz-Le Roux mener det i frihetens navn er verdt å forsvare «den styggeste, minst populære delen av islam».

Publisert 21. september 2018

Rachid Nekkaz står foran det danske Folketinget med pressefolk rundt seg. Det er tirsdag 11. september. Foran ansiktet holder den franske eiendomsmogulen et bilde av statsminister Lars Løkke Rasmussen tatt i Afghanistan på midten av 1980-tallet, da han var med på å samle inn 650.000 danske kroner til islamistiske opprørstyrker. På bildet smiler Rasmussen med et AK47-gevær i hånden, omgitt av afghanske mujahedinere.
– Det er så hyklersk at Rasmussen støtter islamister som behandler kvinner som slaver, mens han kriminaliserer frie, selvstendige kvinner som ønsker å bære nikab, sier Nekkaz til pressefolkene.

For valgfrihet

«Nikabens Zorro» er tilnavnet han har fått i media. Nekkaz har provosert danske politikere kraftig det siste året. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har uttalt at Nekkaz «undergraver det danske rettssystemet» fordi han vil betale nikab-kledde kvinners bøter. Noen politikere mener Nekkaz rett og slett bør settes i fengsel.
Denne dagen har han møtt opp foran Folketinget for å betale bøtene til de tre kvinnene som har fått bot for å bære nikab etter at det danske maskeringsforbudet trådte i kraft 1. august. Men kvinnene dukker ikke opp. Nekkaz blir stående alene foran det store presseoppbudet.
– Jeg kjemper for at muslimske kvinner skal få bære nikab i Europa, og for muslimske kvinners frihet til ikke å måtte bære hijab i Sudan og i Iran, sier Nekkaz til Vårt Land.
Siden 2010 skal han ha betalt over tre millioner kroner i bøter ilagt kvinner som bærer nikab på gaten.
– Det har vært en vanskelig reise, men jeg er fornøyd med oppholdet i Danmark likevel. Jeg føler at aksjonen viser at den virkelige intensjonen til den danske regjering ikke er å beskytte kvinners verdighet, men å kriminalisere dem, sier han.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Les Vårt Land digitalt frem til 30. juni for kun én krone*.

Én krone ut juni

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også