Les alt for bare 10 kr!

Med store bøker i stille bønn

Forfatterhøvdingen Dostojevskij leses på retreat i Norge. I januar samler han kristne intellektuelle på et avsidesliggende slott i Sverige. – Hos Dostojevskij kommer det hellige til uttrykk der man minst venter det, sier retreatleder Jan Erixon.

Publisert 20. september 2018

– Stillheten er ikke tom. Stillheten kan være fylt av hvile, men også av refleksjon over det man har lest eller hørt om. Jeg møter veldig mange mennesker som lengter etter å gå dypere, og samtidig etter å hvile.
Det er Ingeborg Bø som svarer oss. Sammen med mannen Sigmund Bø har hun drevet retreatstedet Lia Gård siden oppstarten.
Vi har kjørt lenge i regnet før vi kommer til retreatstedet i Hedmark. Inne tar vi av oss skoene i gangen og går i sokkelesten gjennom varme, stille korridorer med glassvegger ut mot det som ligner en klosterhage. Retreatstedet har siden 70-tallet vektlagt stille bønn og kristen meditasjon. Det er imidlertid ikke en helt ordløs stillhet deltagerne har gått inn i denne gangen. Vårt Land kommer til siste dag av en såkalt «temaretreat» om den russiske forfatteren Fjodor M. Dostojevskij (1821–1881).
Står ikke en intellektuell kjempe som Dostojevskij i motsetning til den kontemplative åndeligheten, spør vi Ingeborg Bø, som svarer:
– Det er min overbevisning at Gud åpenbarer seg på mange forskjellige måter. Gud kan også møte mennesker gjennom litteraturen. Jeg har ikke blitt mindre overbevist om det etter denne retreaten.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også