Les alt for bare 10 kr!

Tamburin-terapeutene

I 40 år har musikkterapeuter kjempet for anerkjennelse. På Rikshospitalet blir faget endelig tatt seriøst. Her brukes musikk til å gi landets sykeste barn et bedre liv.

Publisert 17. september 2018

I en halvtime glemmer Linnea Lande helt at hun har kreft.

Her på Rikshospitalets ungdomsrom er ni-åringen omgitt av musikkinstrumenter. Hun enser ikke de medisinske instrumentene. De som akkurat har startet å blinke på dryppstativet med mellom henne og musikkterapeuten Tone Leinebø Steinhardt (35).

– Blomster er fine / blomster er unike / blomster er spesielle / men det dumme er at de dør, synger de forsiktig.
Linnea har skrevet teksten selv. Musikkterapi-studenten Elita Nagell (24) akkompagnerer på piano.

– Så fint du spiller, sier Linnea og ser beundrende på Nagell.

Snart blir musikkterapitimen forstyrret av to sykepleiere som lister seg bort til dryppstativet. De trykker på noen knapper og gir hverandre et blikk som sier at alt er i orden.

– Jeg tror den pep litt bare, sier Linnea, som for å berolige de andre.

Hun er ikke skvetten lenger. Gårsdagens cellegiftbehandling var hennes femtende. Nå har hun bare tre igjen, og da er hun kanskje frisk fra benkreften hun har hatt i armen.

– I dag har jeg skylling. Det er saltvann i den posen, sånn at giften skal forsvinne fra kroppen min. Skylling er i alle fall bedre enn cellegift – da blir jeg så kvalm. Men når vi har musikk tenker jeg ikke på det. Jeg får en sånn varm følelse inni meg bare.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også