Les alt for bare 10 kr!

Campingen er langt fra død

Med boka Camping – Det gode liv langs landeveien vil Geir Svardal smitte folket med sin camping­entusiasme. På Fangekasa ­bibelcamping har pågangen vokst. – Vi har merket at det blir større kø 
på do, sier Sara Borgen (10).

Publisert 03. august 2018

– Mange trodde at camping­plassene nærmest skulle dø ut når sydenturene ble billige, men det har ikke skjedd, sier Geir Svardal.

Han er aktuell med boka ­Camping – Det gode liv langs landeveien.

– I fjor var det over 7 millioner overnattinger på campingplasser og bobilsalget har eksplodert de siste årene. Camping er utrolig populært nå.

Bibelcamping

På ­Fangekasa misjonssenter i Østfold er ­stemningen en litt annen enn fem minutter borti svingen, der ­sommerens bilcross-løp ­arrangeres på Brekka motorbane.

– Her er det campinglivet, sang og bibel som gjelder, sier Olaug Torsvik Heier (45).

Klokka er 10 fredag morgen, og sammen med datteren Silje Heier (19) har hun åpnet ­veggen i for­teltet utenfor familiens ­fastliggende campingvogn for å ­slippe inn solen.

– Vi gav ungene tilbud om de ville droppe bibelcamping og heller reise til syden før vi ­kjøpte ny campingvogn, sier Olaug før Silje skyter inn.

– Vi ville heller være på ­Fangekasa.

Her har det vært arrangert ­bibelcamping i fire uker hver sommer siden 1980-tallet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også