Les alt for bare 10 kr!

Å vinne langsomt i lotto

Et helt spesielt vennskap førte til at Martin arvet hus og hytte til flere titalls millioner. Men han arvet også en sorg, en byrde og et helt livsprosjekt.

Publisert 02. august 2018

To dager etter at Martin Bengtsson arvet den store, rosa villaen i Homansbyen i Oslo, hadde noen låst porten med en stor kjetting med hengelås.

– Vi klippa den bort samme kveld, men dagen etter var den der igjen, sier han.

31-åringen sitter på en spinkel campingstol foran det 175 kvadratmeter store murhuset. Adressen er Oscarsgate 11, bare noen hundre meter fra slottet.

Slik som resten av nabolaget, har villaen fra 1882 i utgangspunktet en herskapelig fremtoning. Forskjellen er bare den at Martins hus nesten ikke er mulig å skimte fra veien gjennom busker og trær.

Både den rosa bygningsmassen og den store, frodige hagen bærer preg av dårlig vedlikehold. Ingen svindyr gassgrill er å skimte. Bare Martins hjemmelagde grillfat i rusta stål.

Det synes i ansiktet hans at historien vekker ubehag også i dag, seks år etter. Det var akkurat som at noen gjorde krav på eiendommen – som om den ikke var hans. Eller at den ikke burde være det.

– Jeg følte meg veldig liten.

Han ringte advokaten til damen han arvet av. Det tar langt lenger tid enn to dager før noen myndighet blander seg i skifte av eiendom, kunne hun fortelle.

– Han jeg var med, nektet meg å sove der alene første natten. Men så fikk jeg to kompiser til å sove der med meg. Dagen etter var låsen der igjen, for tredje gang. Vi skjønte virkelig ikke hvem det kunne være, sier Martin med sin litt utvanna Førde-dialekt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også