LES VÅRT LAND FOR ÉN KRONE UT JUNI

Et eget rom for Gud

For Gunstein Draugedalen er troen livets ryggrad. Selv ikke pastoren som forgrep seg på ham kunne rokke ved den.

Publisert 28. juli 2018

– I trebåter har du en kjøl i bunnen. Det er den mest solide planken i båten, og den holder oppe alt annet. Min tro er som kjølen. Den er der alltid.

Gunstein Draugedalen famler med ordene når han skal forklare troen som har vært med ham livet gjennom.

– Jeg kan ikke løpe fra den og jeg kan ikke si farvel til den. Den bare er der.

Omvendt av musikken

Langs lignende skoger som de han vokste opp i, har Draugedalen slått seg til ro – nå i Buskerud og ikke i Telemark. ­Etter en rekke år i andre deler av landet møter Vårt Land den kjente sangeren mellom svidde jorder og gulnet hagegress like ved bredden av innlandssjøen Krøderen.

Det var i tettstedet Kviteseid at Draugedalen i 1946 kom til verden i en familie pinsevenner som etter hvert ble dypt inspirert av den kjente pinsepredikanten Åge Samuelsen. Det måtte imidlertid en gitarspillende student fra Ansgarskolen til for å vende ham mot kristendommen.

– Tre studenter kom til Kviteseid fra Oslo. En av dem het Sven Øverland. Han hadde en fin gitar som interesserte meg, nesten mer enn mannen selv.

Gjennom gitaren ble et tillitsforhold knyttet ­mellom dem, og etter hvert blomstret også forholdet til skaperen de tre fortalte om.

– Mitt forhold til Gud skranta veldig før det. Jeg vet ikke hvor jeg hadde endt om det ikke var for den dagen jeg møtte studentene. Det styrte meg inn på et nytt spor.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Les Vårt Land digitalt frem til 30. juni for kun én krone*.

Én krone ut juni

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også