Les alt for bare 10 kr!

Prest på ­
dødens terskel

De som så Sunniva Gylver bli ­påkjørt, trodde hun var død. 
Nå snakker presten med større tyngde enn før om det å forlate ­livet.

Publisert 20. juli 2018

Det skjedde 5. mai i fjor. Gylver var ferdig på jobb. Hun satte seg på sykkelen og suste ned bakken fra Fagerborg kirke. Hun kastet et blikk på bygget og tenkte på hvor fin kirken hennes var.

Et lett duskregn forsterket lukten av vår og ga henne en sterk lykkefølelse over å kunne sanse og bruke kroppen.

Mer husker hun ikke før hun våknet på sykehus.
Men øyenvitner forteller at en bil brøt vike­plikten og kjørte over henne. Hodet hennes ble klemt ­mellom hjulet og asfalten. De som ringte nødetatene trodde de hadde sett en dødsulykke.

Legene på sykehuset ga heller ikke mye håp.

«Hun klarer seg ikke», var deres beskjed.

En veldig ro

Men Sunniva Gylver lever. Hun har vært heldig. Samtidig har det vært et krevende år. Synet, balansen, konsentrasjonsevnen og kreftene er fortsatt svekket. Kanskje vil de alltid være det.

– De første ti dagene fikk jeg vite at de ikke kunne operere skadene i hodet. De var for langt inne. De måtte bare stabilisere meg og håpe det beste. Jeg visste ikke om jeg kom til å leve eller dø, eller leve videre med store skader.

51-åringen med dreadsene tar en liten pause når hun forteller. De som kjenner henne vet at pauser ikke akkurat er hennes fremste varemerke.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også