Les alt for bare 10 kr!

Det var en gang et bedehusland

Hans Nilsen Hauges opprør mot kirken startet en lekmannsbevegelse som bygget det norske samfunnet nedenfra. Hva ville han sagt om at opprørsbevegelsen nå bygger sine egne kirker?

Publisert 13. juli 2018

Et lite, lyst hode løper yr av glede rundt på en støvfylt byggeplass. Her er alt et barn kan drømme om: gravemaskin, betong, grus, trepaller og stor plass å boltre seg på. Men det er mer enn bare et barns drøm: Det er en del av Normisjons drøm om å bygge Guds rike på jord.

Bibelskolen i Grimstad har panoramautsikt utover Skagerrak. I tillegg til bibelskole, campingplass og en stor forsamlingshall bygges det nå også kirke på den imponerende tomta. Denne uka har 750 medlemmer av en av Norges største misjonsorganisasjoner funnet veien til Normisjon-eldoradoet.

Før dagens første bibeltime får store og små omvisning i den nye Norkirken Grimstad. Menigheten har vokst ut av og solgt det gamle bedehuset i sentrum, og skal ved adventstider flytte inn i det 1700 kvadratmeter store bygget.

– Dette er virkelig et bygg for fremtiden, sier byggeleder Petter Bjarnastein.
For en del av fremtiden til en av Norges mest tradisjonsrike misjonsorganisasjoner er nettopp å bygge kirker. Men ikke som del av Den norske kirke (Dnk).

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også