Les alt for bare 10 kr!

Anita og Sjur er sant igjen

– Ingen har sett meg så trist og så glad som ham, sier Anita (52). – Eller så sint, tilføyer Sjur (54). I sommer giftet de seg for andre gang med hverandre. På dagen 30 år etter.

Publisert 12. juli 2018

Ei sølje på Gudbrandsdalens bringe. Slik beskrives fjellbygda Skåbu. Her tar Anita og Sjur imot med skillingsboller, kaffe og fortellingen om sitt brokete samliv. Deres første ekteskap varte i ti år og ga dem tre barn.

Velsignelsen

De har nettopp blitt besteforeldre for tredje gang, og barnebarna bor like ved. Første juli var hele flokken vitner til at mor og far – bestemor og bestefar – giftet seg i Skåbu kyrkje.
– Det sterkeste var da vi knelte. Da var det ikke bare Per Arne som la hendene på oss. Alle ungene holdt i oss. Vi opplevde at her er vi alle, og vi er sammen, forteller Anita.
Biskop Per Arne Dahl ville at Vårt Land skulle treffe dem. Han har kjent paret lenge og har fungert som en «Karsten giftekniv». Han vil gjerne spre fortellingen. I en kultur der det har handlet om å tie og tåle, vil paret nå både lytte og dele. De som i mange år knapt snakket til hverandre, har nå god trening i å lyttesnakke med hverandre.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også