LES VÅRT LAND FOR ÉN KRONE UT JUNI

Har aldri tvilt

– Jeg er nok en dårlig filosof når jeg tror på Gud, sier forfatter og filosof Tore Frost.

Publisert 14. juli 2018

Snart ett år gamle Tore krabber rundt på kjøkkengulvet hjemme i leiligheten i Trondheim. Det er høst og året er 1944. Far er på arbeid, og ved kjøkkenbenken står mor og koker egg i en stor kasserolle. Eggene skal legges i lakserolje og konserveres for vinteren.
Da skjer det. Mor snubler i den lille guttungen på gulvet og flere liter kokende vann velter over den vesle barnekroppen.
– Det har nok gitt meg en fornemmelse av å leve på lånt tid, sier Frost og strekker frem hendene så betydelige arr kommer til syne oppover begge armene.
Skadene var omfattende. Frost mistet all huden på hodet, og ullgenseren han hadde på overkroppen forverret skadene og gjorde at armene ble særlig stygt forbrent.
Selv husker han lite av hendelsen, men mor husket det livet ut.
De femten neste årene tilbrakte Frost to måneder på Rikshospitalet og Radiumhospitalet hver eneste høst for behandling av brannskadene. Legene var redd det skulle gå kreft i sårene.
Når han tenker tilbake på barndommen sitter minnet om fuktige skjorteermer, gjennomtrukket av varmt, mørkerødt blod fra hans stadig oppsprukne sår, friskt i minnet.
– Ulykken gjorde at jeg fikk en veldig sterk barnetro som jeg har levd med helt frem til nå. Jeg har alltid følt meg ivaretatt, og har aldri tvilt på Guds nærvær. Min gamle lærer på universitetet mente at jeg ble filosof av den hendelsen, sier Frost.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Les Vårt Land digitalt frem til 30. juni for kun én krone*.

Én krone ut juni

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også