Logg inn

Barnetro på sandgrunn

Mange foreldre gjør alt de kan for at barna skal arve deres tro. Stadig flere kristne foreldre opplever at barna deres ikke gjør det.

Barn har blitt fullverdige mennesker. De skal lyttes til, ta sine egne valg og tas på alvor. Men alle foreldre vet at barna ikke alltid vet best. For mange er det sårt når barna får en annen tro enn de selv. Det skjer oftere og oftere.

I 1970 var 94 prosent av den norske befolkningen medlem i Den norske kirke. I 1984 ble 97 prosent av norske barn døpt. I 2018 er medlemsandelen 71 prosent, mens 53 prosent døper barna sine. Bak tallene er mange foreldre og besteforeldre som ser nye generasjoner gå andre veier enn det de gjorde i troslivet.

Tilbake sitter de bekymrede og fortvilede gamle­ igjen. En bestemor som ber hver kveld om at barne­barna ikke må gå fortapt. En farmor som må ­forklare hvorfor hennes barn og barnebarn ikke kommer på menighetens julemesse, når alle de andre gjør det.

– Det å ha barn som ikke tror er et stort tabu i mange kristne miljøer. Dette er et smertefullt tema for mange, som det ikke snakkes ofte om. Likevel opplever svært mange det i en eller annen grad i sin familie eller nettverk, sier Kirsten Christensen.­ Sammen med sin mann, Jens Ole Christensen, holdt hun denne uken seminaret «Når barna går en ­annen vei» på Norsk Luthersk Misjonssambands generalforsamling (GF).

ANNONSE

Fortsett å lese!

eller

Ikke kunde?

Registrér deg her for å prøve oss gratis i tre uker.
Abonnementet stopper av seg selv.

Prøv 3 uker gratis

Les også