Les alt for bare 10 kr!

I lære hos en mester

Det er fremdeles varme i Snåsamannen Joralf Gjerstads (90) hender. Et tjuetalls prester fikk audiens. De vil ta helbredelses-arven hans videre.

Publisert 16. mars 2017

Joralf Gjerstad sitter på plassen der han satt som klokker i Snåsa kirke. Den eneste forskjellen er at han nå sitter i rullestolen sin, litt sammensunket. Rett imot ham står kirkens tre meter høye Kristus-statue i marmor og retter armene mot ham.

Salmene kan han utenat. Han har valgt dem selv.

Klokkerbønnen

Det er morgenmesse en helt vanlig fredag formiddag tidlig i mars. Et trettitalls personer sitter i kirkebenkene. De aller fleste er prester i Den norske kirke og i Sjømannskirken. De vet at de er med på noe spesielt. Mannen i rullestol er en legende.

Snåsamannen trilles fram til koret i kirken og tar fram briller. Fra et ark leser han den gamle klokkerbønnen, som han framførte hver gang han i de 16 årene han var klokker i denne kirken: «Herre, jeg er kommet inn i dette ditt hellige hus…». Høyttalere kringkaster tydelig den ellers svake stemmen. «Herre lukk nå opp mitt hjerte ved din Hellige Ånd, så jeg ved ditt ord kan sørge over mine synder, og tro i liv og død på Jesus…»

Når messen er over, tar folk bilder av ham framfor altertavelen fra 1680. Han ser på dem med et rolig blikk, forstår at de vil ha med et minne.

– Du har gjort en stor gjerning for Gud, sier en prest til ham på veit ut av kirken.

– Jeg er kjent over hele landet, konstaterer Joralf Gjerstad.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også