Les alt for bare 10 kr!

Besøker du sju kirker, får du medalje

Har det skjedd noe? spurte folk da Line Helen Evjen og Tommy Westblikk begynte å gå i kirka. Nå skal deres spontane idé få lokalbefolkninga til å besøke alle kommunens prekensteder.

Publisert 15. juni 2018

Tommy Westblikk prøver å finne le bak et kirkehjørne. Her skal det grilles pølser, selv om det nordnorske sommerværet er aldri så friskt. Tunge skypumper truer i horisonten.

Sokneprest Jon Aalborg innleder gudstjenesten i Gildeskål kirke med å innrømme at han har vært litt ulydig. 2. søndag i treenighetstida skal det egentlig være grønn stola over prestekjolen.

– Jeg syns det er en festdag, så jeg gikk for hvitt i stedet. Ikke si det til biskopen, sier han til de frammøtte.

Så kommer prosesjonen opp midtgangen: Unger, foreldre og eldre, sokneprest og ordfører. Alle med et håndmalt trekors fra Egypt rundt halsen, hos sistnevnte drukner det lille korset i det blankpolerte ordførerkjedet.

Topptur 

Line Helen Evjen og Tommy Westblikk er ikke rutinerte kirkegjengere. Men da familien skulle være alene på julaften i fjor, foreslo mamma Line at de skulle bruke anledningen til å gå i kirka.

En god idé, mente Matilde (8), men på julaften syns hun det var deilig å slappe av hjemme. Dermed ble kirkegangen utsatt til 1. juledag. Da var det gudstjeneste i gamle Gildeskål kirke, og der hadde ikke familien vært på gudstjeneste før.

Da soknepresten foreslo at de også kunne komme på gudstjeneste i Mevika 2. juledag, følte familien at de var så godt i gang at de gjerne ville se alle kirkene i kommunen.

– Det ble reine toppturen. Og da oppsto ideen om kirketrimmen, sier Line Evjen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også