Logg inn

Alt som kan kalles et kall

Hvorfor føler noen mennesker at de «bare må» gjøre noe? Forståelsen av hva som kan være et kall er åpnere enn før.

Midt mellom sørlandshovedstedene Kristiansand og Arendal, ligger Lillesand. For de fleste bare ferieby man stopper med båten om sommeren for å kjøpe is før man tøffer videre. Denne junisøndagen har ikke byen våknet helt til live ennå.

Langs strandkanten i en liten park midt i sentrum har rundt førti mennesker samlet seg til utegudstjeneste. Diskomusikken fra båtene som ligger fortøyd i bakgrunnen antyder at noen ennå ikke er ferdig med nachspielet, og gjør det vanskelig å høre velkomstordene fra menighetsleder Reidun Gjertsen Rønning.

Men litt forstyrrelser skremmer ikke Lillesand misjonskirke. For et par år siden var den nystiftede menigheten bare en fjern drøm, og mest sannsynlig ville den forblitt det hvis det ikke var for at pastorparet Astri og Lars Torp følte seg kallet fra Tromsø og nettopp hit for å plante menighet. De to virker som et sånt ektepar som blir likere hverandre med årene. Lyse i luggen og med milde smil om munnen, løper de mellom de oppmøtte for å hilse dem velkommen – hun barbeint, han i sandaler.

– Jeg tror Gud virker i og rundt alle mennesker. Han er allerede tilstede i alle menneskers liv og han vet hva han har skapt dem til. Så jeg tror Gud kaller på alle mennesker og prøver å lede dem i riktig retning, sier Astri.

ANNONSE

Fortsett å lese!

eller

Ikke kunde?

Registrér deg her for å prøve oss gratis i tre uker.
Abonnementet stopper av seg selv.

Prøv 3 uker gratis

Les også