Les alt for bare 10 kr!

Ikke så bastant lenger

Hanne Skartveit spør alle intervjuobjektene sine om de tror på Gud. Men VGs politiske redaktør liker ikke å svare på spørsmålet selv.

Publisert 09. juni 2018

– Jeg var veldig i tvil om jeg skulle si ja til å være med på dette intervjuet, sier Hanne Skartveit.

– Men siden jeg spør nesten alle jeg intervjuer i podcasten min om de tror på Gud, så tenkte jeg at jeg måtte kunne svare på det selv også.

Skartveit sitter lettere henslengt på det lille kontoret i 7. etasje i VG bygget, med utsikt til det tildekkede regjeringsbygget med de optiske illusjonsvinduene. Hun har beina på det lille salongbordet, inneklemt mellom tre overfylte bokhyller, et kompakt skrivebord, og en knallrød toseters sofa.

Skartveit begynte med podkast på selveste kvinne-
dagen for litt over to år siden. «Skarpt og hyggelig» er den beskrivende undertittelen, og nesten ukentlig snakker hun med mennesker som «har noe å svare for».

– Jeg gleder meg alltid til jeg kommer til spørsmålet om de tror på Gud. Det er et privat og invaderende spørsmål. Det kjenner jeg jo på nå når jeg er blitt spurt. Men det er interessant, for det forteller jo mye om mennesker. Om hvem vi er.

Noen av gjestene blir ille berørt. De blir tatt litt på senga. Noen antyder at hun kan slette den delen av intervjuet etterpå. Det skjer ikke.

Lang fartstid

Juristen og statsviteren har tilbrakt over halve livet i pressen, og mesteparten av tiden i VG. Den spedbygde kvinnen virker nesten overrasket selv når hun sier det høyt: 27 år. Hun begynte som sommervikar i Arbeiderbladet i 1990, og kom til VG i 1991. Da var hun halvveis i jusstudiene. Journalistikk var så morsomt at hun avbrøt studiene og ble værende.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også