LES VÅRT LAND FOR ÉN KRONE UT JUNI

Hele byrden på menneskets skuldre

Når Gud defineres ut av kulturen og menneskers liv, kommer prestasjonspresset, terapikulturen og selvopptattheten inn for fullt.

Publisert 31. may 2018

Professoren vil gjerne ut og gå. Han setter fra seg vesken hos en kollega som sitter i skyggen i sommervarmen utenfor Det teologiske fakultet i Oslo. Skoene klikker av håndlagd kvalitet.

For tiden er det mye snakk om prestasjonspresset særlig de unge lever med. Marius Timmann Mjaaland mener at det helt klart er en tendens i tiden, og at det gjelder flere enn ungdommen.

– Jeg kjenner meg igjen i de tendensene. Det er ikke noe som bare gjelder andre. Det gjelder vel så mye en selv, sier Mjaaland, som er professor i religionsfilosofi ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Roten til det verste

I sin bok Systematisk teologi skriver Mjaaland om «synden som forsvant», og at den dype og oppriktige erkjennelsen av tilkortkommenhet som uttrykkes i salmer fra 1600- og 1700-tallet nå framstår som uvirkelige stemmer fra en fjern fortid.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Les Vårt Land digitalt frem til 30. juni for kun én krone*.

Én krone ut juni

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også