Les alt for bare 10 kr!

Sammen, hver dag

Da tredje ungen kom, flyttet Wanda og Sindre inn i eneboligen til hennes far. «Gammern» selv (61) tror mange i hans alder misunner ham å få leve så nært sine nærmeste.

Publisert 24. may 2018

Wanda Voldner (38) og Sindre Fjeldstad (36) har vært samboere i elleve år. De første seks årene trivdes de bra i OBOS-leiligheten på Etterstad. De siste fem årene har de, sammen med barna Yngve (5), Ida (8) og Ask (11), trivdes enda bedre i samme hus som Wandas far i Bodøgata på Grünerløkka.
Det idylliske gule trehuset deres kunne like gjerne stått i Astrid Lindgrens Bakkebygrenda. Forskjellen fra tiden da Anders Heger bodde der sammen med ekskona og de fire yngste barna deres (eldstedatteren Wanda var 18 da foreldrene kjøpte det gule huset, og har ikke hatt det som barndomshjem), er at det etter at Wanda og familien hennes flyttet inn er satt opp en skillevegg midt i huset.
– Vi kaller den «Berlinmuren», sier Wanda og ler.

Ensomt alene

Lettveggen er så langt unna som det er mulig å komme muren av betong og piggtråd som skilte Øst- og Vest-Tyskland.
– Skilleveggen var mitt forslag. Jeg hadde aldri tankene å bli en del av familien deres, da jeg spurte om de ville bo i huset mitt, sier Anders Heger.
– Hvorfor spurte du?
– Da jeg ble skilt, hadde jeg valget mellom å bo alene i huset, eller å dele det med noen. Jeg tenkte at det ville bli litt ensomt å bo alene... Og at det kunne vært hyggelig å ha huset som et «sentrum» for familien min.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også