Les alt for bare 10 kr!

«Jada, 
sånn driver vi og ­filosoferer oppi her»

Etter mange år i misjonssambandets ­tjeneste, flyttet Solveig og Egil ­Grandhagen til stillhet, tidebønn og sagbruk på en ­skogsgård i Oppland.

Publisert 18. may 2018

Ryktene har løpt i forveien. Mannen som på 1980- og 90-tallet var general for Norges største misjonsorganisasjon med «Luther» i navnet, har begynt å snakke om jesuitten Ignatius av Loyola, keltere, klostre og tidebønn. Oppe i Øvre Bergegarda i Fluberg 500 meter over havet har Egil (70) og Solveig Grandhagen (72) kjøpt en gård med husmannsplass, masse skog og et kårhus der de tilbyr gratis opphold for den som ønsker seg noen dager med hvile, stillhet, bønn og samtaler hvis man vil.

Luksus

Fra vi tar av fra Randsfjorden opp mot gården, blir veien smalere, svingene flere og brøyte­kantene høyere. Framme på tunet starter Egil Grandhagen sin firehjulsdrevne bil og tar oss med opp til husmannsplassen Nordgardshågån, som de bruker som kapell. På veien forteller han om skiturer og trugeturer, og peker på jaktterrenget.

– Her er det både elg, rådyr, hjort, rev, hare og gaupe. Det er luksus, vet du, å se så mye flott, sier han.

Da gården var kjøpt, var det flere som stusset.

– Vi fikk mange negative reaksjoner til å begynne med. Folk syntes vi var halvgærne og vel så det, men det tok vi ikke så tungt.

Noen som ber

Vi går ut av bilen, og der er den: Stillheten. Den er så kompakt at det er merkbart. I dag er det også vindstille. Det er som å være inne i en snøhule. Ørene åpner seg.

– Det er mange som reagerer på stillheten, noen med småpanikk, og noen synes det er helt herlig. Vi synes det er herlig, sier Grandhagen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også