Les alt for bare 10 kr!

Like sant som døden selv

Alt Ariel Levy ville ha når sorgen rev i henne som verst, var det hun ikke kunne få. Ut av mørket kom erkjennelsen av at livet har sider som ikke lar seg kontrollere.

Publisert 19. april 2018

– Jeg kunne våkne om morgenen og bare tenkte «nei!». «Dette kommer ikke til å gå.» «Jeg godtar ikke det som har skjedd meg.» Men så, etter en stund, begynner det å gå opp for deg at dette er virkeligheten, uansett om du aksepterer det eller ikke.

Ariel Levy var kommet langt. Hun hadde giftet seg med kvinnen hun elsket, skaffet hus med hage og var reporter i det toneangivende magasinet The New Yorker. Frihet og trygghet i én og samme jafs. 37 år gammel ligger alt til rette for å blir gravid. Når også det klaffer – med en sæddonor som også er en god bekjent – er lykken komplett.

Så raser fundamentet.  

Det utenkelige 

Vi møter journalist og forfatter Ariel Levy til frokost den første virkelige vårdagen i Oslo. Hun er her for å snakke om boken sin, Når reglene ikke gjelder, som nylig er utgitt på norsk. Det er en selvbiografisk historie om et stort tap, og en sakte erkjennelse av at det finnes grunnleggende ting man faktisk ikke rår over.

– For meg handlet det om å finne en måte å leve med det som hadde skjedd på. Jeg måtte gi slipp på illusjonene mine om kontroll, forteller hun.

Som skribent i The New Yorker hadde Levy reist verden rundt og samlet historier, ofte med kjønn, feminisme og populærkultur som innfallsvinkel. Hun er en, med egne ord, slags «profesjonell utforsker». 19 uker på vei bestemmer hun seg for å dra på den siste lange reportasjeturen før magen blir for stor, denne gangen til Ulaanbaatar i Mongolia. Der, alene på et hotellrom, føder hun sønnen sin.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også