Les alt for bare 10 kr!

Kjærlighet til Jesus

En natt i 1969 sørget Hans Erik Schei for at 2.000 plakater med hans egen tegning av Jesus ble hengt opp over hele Oslo. Kjærligheten til Jesus er ikke blitt mindre med årene.

Publisert 12. april 2018

Han var den litt beskjedne, men kanskje likevel mest umiddelbare og direkte foregangsmannen under Jesus-vekkelsen på 1970-tallet.­ Med skulderlangt hår, og ­Bibelen alltid tilgjengelig i den flettede skulderveska, vitnet han, og spilte tverrfløyte i visegruppa Kari Hansa og Gregers Hes – som om det stod om livet. Et liv med eller uten Jesus.
Hes, som de fleste fremdeles kaller ham, inviterte sammen med andre Jesus-freakere folk fra gata i Oslo sentrum til gospelkvelder i Trefoldighetskirken. Mange ble vekket, de skulle få møte Jesus.
– Har du alltid elsket Jesus?
– Jeg bruker ikke det ordet. Å elske er blitt så ­utvannet, nesten klamt. Jesus er en jeg tror på, har respekt for, og stoler på. Han er en som viser meg omsorg, og som er min venn – mitt store forbilde.

Ble berørt

Hans Erik Schei har lest Charlotte Rørths bok Jeg møtte Jesus, som handler om hvordan den i utgangspunktet ikke-troende danske journalisten får klare opplevelser av å møte Jesus, nærmest mot sin egen vilje.
Den gjorde inntrykk på Hes. Selv har han ikke sett Jesus på den måten, men han har sett en ­engel. Det skjedde for 14 år siden, da han var så syk at han trodde han skulle dø.
– Jeg lå i sengen på sykehuset. Plutselig stod en skikkelse med gyllen brynje, rød kappe, og langt hår foran meg. Jeg var ikke i ørska, jeg hadde ikke feber – jeg så faktisk denne skikkelsen som først så vennlig på meg, før den nikket og forsvant.
– Gjorde det noe med deg?
– Det ble en berøring. Ikke slik at jeg straks ble frisk, men jeg følte ikke lenger at jeg skulle forgå av angst. Jeg ble rolig. Etter hendelsen har jeg følt meg nærmere Gud og Jesus, og jeg ser ting klarere; hva som er viktig og hva som er uviktig her i livet.
Hendelsen har ikke endret det faktum at Hes fremdeles foretrekker å snakke om hva Jesus kan gjøre for andre, i stedet for hva Jesus har gjort for ham.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også