Les alt for bare 10 kr!

«Ungarns eneste håp er en ny seier til Viktor Orbán»

Musikkprodusenten Jeszenszky Zsolt mener Europas framtid står på spill.

Publisert 06. april 2018

BUDAPEST: – Liberalerne sier at det som er fremmed er vakkert. Nei, det som er familiært er vakkert. Vi liker det vi kan kjenne igjen. Det har Orbán skjønt.
Musikkprodusenten Jeszenszky Zsolt snakker varmt om Ungarns statsminister. Så varmt at han ikke vet hvor mange ganger han er kastet ut av Facebook fordi folk har rapportert ham. Han elsker å provosere, og en del venner er nok blitt borte på veien. Den røde T-skjorta med «Liberals suck» er tatt på til ære for oss.


Bølle eller helt


Søndag 8.april går ungarerne til valg, og Viktor Orbán mot sin tredje periode som statsminister. Mannen som har blitt kalt en rasistisk bølle av FNs høykommissær for flyktninger, er en helt for Jeszenszky Zsolt. Det er ikke et gram av tvil i kroppen hans: Ungarns eneste håp er en ny seier til Viktor Orbán. Zsolt har stemt på ham siden 1998, men det var først i 2015 at han ble en ihuga tilhenger. Flyktningkrisen åpnet øynene hans. Da titusener ville til Ungarn, eller i hvertfall gjennom Ungarn, skjønte han at noe måtte gjøres.

– Hadde Orbán stilt opp i et valg for hele Europa, snakker vi valgskred.
At Orbáns retorikk er fiendtlig, kaller Zsolt å snakke rett fra levra.

– Han sier ting rett ut, er det derfor folk reagerer. Men Orbán utklasser alle andre politikere, han er veltalende, ikke elitistisk eller splittende. Ikke for å fornærme deg, men dere i vesten er så vant med å være politisk korrekte og bruke diplomatisk språk for ikke å fornærme noen. Orbáns språkbruk er så uvanlig at dere tror det er fremmedfiendtlig.

For Jeszenszky Zsolt er hans kjære fedreland i midten av Europa et sted folk alltid har kommet til. Noen har blitt, andre har reist gjennom. Landet ligger i midten av Europa, folk har alltid reiste gjennom, og noen har blitt værende.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også