Les alt for bare 10 kr!

Det som bærer

Hans Olav Syversen har sett at veien bort fra politikkens tinder kan være kort. Han har også sett hvilken drivkraft troen kan være.

Publisert 24. mars 2018

Han var rundt ti år og satt ute i sola på Vollen i Nittedal og skrev ukjente navn sirlig på konvolutter. Oppi puttet han nytestamenter på russisk, trykket på flortynt papir. Deltakerne på Frikirkens leir satt i ring mens de skrev. De hadde fått besøk av en mann fra organisasjonen Misjon bak Jernteppet. Han fortalte at nå var det større sjanse for at nytestamentene ville komme fram og ikke bli stoppet av myndighetene. På unge Syversen gjorde dette inntrykk.
Minnene kom tilbake da han som stortingsrepresentant møtte mennesker fra Egypt, India og Pakistan som lever utsatt fordi de er kristne. For ham har troen først og fremst vært en trygghet og et ankerfeste. Men disse menneskene gjennomgikk store lidelser, enten selv eller i familien.
– Jeg greier ikke å se hvordan de kan makte det livet de har, uten at det de tror på også oppleves å være en sannhet. Det gjør noe med meg. Jeg tenker: «Denne drivkraften du har, viser meg at dette ikke bare er ord på papir, det forandrer liv, det inspirerer liv».
For ham har troen vært en drivkraft for arbeidet i politikken, men han mener at det for noen strekker seg lenger og blir en livsstil.
– Det berømmer jeg dem for, og det smitter over.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også