Les alt for bare 10 kr!

Det varme kjøkkenet

Den pensjonerte heimkunnskapslæreren Solbjørg Opøien får mye tilbake for være frivillig kokk på Natthjemmet i Oslo. Men å gi innebærer at noen tar imot, og det kan være vanskelig.

Publisert 08. mars 2018

Det begynner å bli kveld i den gamle villaen på Lindern i Oslo. Solbjørg Opøien har forberedt kveldens måltid en stund allerede. Det er enda noen timer til Natthjemmet åpner.

– Jeg forsøker å lage mat som damene forbinder med barndommen sin, eller med bestemor. Det er ikke den fine og eksklusive maten – men hverdagsmaten. Saus, stuet kål – alt det der. Det skal være næringsrikt og sunt, men også godt.

I kveld blir det «litt enkel servering», ifølge den tidligere heimkunnskapslæreren: Hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker. Opøien har nemlig vært bortreist noen dager og ikke rukket å planlegge så godt som hun gjerne pleier.

– For meg er det viktig å gjøre noe jeg kan. Mange starter på et eller annet studie når de blir pensjonister, men det lå ikke helt for meg, sier hun.

To ganger i uka, torsdager og søndager jobber Solbjørg Opøien på Natthjemmet, som drives av Kirkens Bymisjon. Her får rusmisbrukende og prostituerte kvinner vasket klær, et måltid mat, rent brukerutstyr og en seng å sove i.

Eksistens: Nestekjærlighet

Hvordan leves idealet om nestekjærlighet ut i praksis? Hva får vi igjen for å vise ­omsorg og kjærlighet til mennesker rundt oss?

Dette er den fjerde ­artikkelen i Vårt Lands serie 
om kjærlighet.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også