Les alt for bare 10 kr!

På sporet av kjærligheten

Størst av alt er kjærligheten, forkynner Bibelen. All you need is love, lover popindustrien. Vi drømmer alle om den store kjærligheten. Kanskje overser vi den lille?

Publisert 15. februar 2018

De var gift i 18 år.

Så var de skilt i åtte.

Nå har de vært gift med hverandre, igjen, i ti år.

Det er kjærlighet i andre forsøk for Kongsberg-paret Magnhild Tonstad (68) og Roar Høidal (69).

De viser fram gifteringene sine. På innsiden er to datoer gravert.

– Jeg stiller opp på dette intervjuet fordi jeg håper at vår historie vil inspirere andre til å tenke seg om en ekstra gang, hvis de er i tvil om de skal gå fra hverandre, understreker Magnhild.

Likandes kar 

Det er 45 år siden de to traff hverandre. En av hans kamerater giftet seg med hennes søster. I bryllupet kom de i snakk. Fant ut at de hadde felles interesser, ikke minst det å være ute og trene.

I tre-fire år holdt Magnhild og Roar kontakten, til tross for at de bodde langt fra hverandre. De brevvekslet, som man gjorde den gangen. Hun spurte ham om treningsråd. Det utviklet seg. Fra bekjentskap til vennskap. Fra vennskap til et parforhold.

– Jeg fikk sansen for ham. Han var en likandes kar. En solid type, erindrer Magnhild.

– Vi hadde mye felles. Begge kom fra en kristen bakgrunn, selv om det var en viss forskjell på Misjonssambandet og en statskirkemenighet, husker Roar.

De giftet seg sommeren 1979. På spørsmål om hva de forventet da de gikk inn i ekteskapet, må de begge tenke seg litt om:

Roar: – Jeg tenkte vel at når man først traff en flott jente, så var det ikke noen grunn til å vente. Jeg trodde det skulle bli flott og fint.

Magnhild: – Du var nok litt skremt av selvstendigheten min. Men jeg trodde vi ville klare å respektere hverandre, tross at vi var ulike.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også