Les alt for bare 10 kr!

Kirkene som unngår kirkebygg

Nye kristne grupper insisterer på at Gud møtes best i hverdagen. De håper flere vil slutte seg til dem.

Publisert 12. januar 2018

– Dette er siste gang vi får plass i en leilighet. Noen vil si det ikke er plass nå en gang! Det er dette jeg har drømt om. Å se stua mi full av disipler, sier Kjetil Aas.

Det er søndag kveld på Grønland. Vi befinner oss i en helt vanlig leilighet med barnebilder på veggen, planter i vinduskarmen og kaffe på kanna. Dette er faktisk også et kirkelokale. Og det ikke bare på søndager.

Den blåmalte stua er mer enn stor nok for familien på fire som bor her. Men i dag må familien Aas ty til et titalls klappstoler for å få plass til alle menneskene som er kommet.

De har nettopp forsynt seg med kaffe, frukt og brus. Nå finner de frem biblene sine, Ipad, notatblokk og penn.

– Tenk dere dette her i hver eneste stue i Oslo. Det er det som er målet vårt – å få himmelen ned hit, fortsetter Aas.

Familiefaren med doktorgrad i meteorologi jobber til vanlig på Universitetet i Oslo, men han er også leder for husmenigheten DNA.

For omlag ti år siden ble det å opprette husmenigheter på ny en trend i norsk kirkeliv. Bibelgrupper og misjonsforeninger var vanlige, som et supplement til gudstjenester og møter.

Nå ville man gjøre som de første kristne: Gjøre sine egne hjem til det viktigste samlingsstedet for kristne. Det skulle skape en ny nærhet mellom kristne, noe som igjen ville føre til vekst.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også