Les alt for bare 10 kr!

– Takknemlig for at jeg ble rusavhengig

Det var den dagen Ronny René Nielsen gikk inn på en bar og kjøpte kokain. Den dagen ble politimannen rusmisbruker. Det ble redningen for ham.

Publisert 24. februar 2017

2002: Livet er flatt og uten mening. Hverdagen som politimann er full av rutiner, men det kjennes ikke som om noe viktig står på spill.
Det handler ikke om liv og død, slik det gjorde da Ronny René var i FN-tjeneste som politi i Kosovo de to siste årene. Eller da han var lagfører i de norske styrkene i Libanon før det.
Nå er han tilbake i Uro-patruljen i Oslo. Hans jobb er spaning mot narkomiljøet. Men han klarer ikke helt å se vitsen med politiets ressursbruk. «Vi har ikke problemer her i Norge», tenker han.
Selv vokste Ronny René opp i Loddefjord, som han betegner som en sosial dumpingplass på 80-tallet. Loddefjord trumfet både Stovner og Romsås i norsk narkotikastatistikk.
– Jeg snudde meg vekk fra narko i oppveksten. Ville ikke gå den veien. Men etter at jeg kom hjem fra Kosovo, var jeg sårbar. Jeg savnet kicket og rushet, mestringen av fare. Jeg er en spenningssøker. Så jeg trengte noe nytt. Derfor tok jeg et bevisst valg: Jeg gikk inn på en bar og kjøpte kokain.
– Hvordan virket det?
– Det ga en kongefølelse. Det var alt jeg hadde drømt om. Som om tusen racerbiler kjørte rundt i kroppen min. Jeg fikk en voldsom energi. Kom inn i et kult festmiljø. Fikk voldsom selvtillit.


Mistet jobben

Det tok ikke lang tid før Ronny René Nielsen ble avhengig. Faktisk skjedde det fra første stund.
– Det skumle med kokain er at det er så bra. Det funker. Likevel er nedsiden større enn oppsiden. Problemet er at de negative effektene kommer forsinket.
Gradvis opplevde politimannen at kokainen tok personligheten hans. Integriteten ble spist opp. Alt det som var viktig for ham smuldret. Men han skjønte det ikke før det var for seint.
Da hadde han for lengst prøvd andre rusmidler, han hadde gjort kriminelle handlinger for å skaffe seg rus og han hadde begynt å slurve på jobben. Han var i en nedadgående spiral, der alt etter hvert handlet om rusen. Til slutt bodde han på gata, fordi alle pengene gikk med til rus.
– Hva sa omgivelsene dine?
– Jeg tror ikke de visste hva som foregikk. Jeg var en ensom ulv. Men da jeg stakk av fra politiet og bulket sju biler på veien, og det ble funnet narkotika i blodet mitt og i lommen min, da var katta ute av sekken. Jeg mistet jobben.

Ronny René Nielsen

Alder: 47
Bosted: Larvik
Familie: Kjæreste
Utdannelse: Master i helsevitenskap, spesialisering i rus
Yrke: Prosjektleder Telemark fylke innenfor rusområdet
Hobbyer: Løping, styrketrening, langrenn, alpint

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også