Les alt for bare 10 kr!

Det myke punktet

– Det åndelige ligger i hjørnene, det åndelige går aldri rett frem, sier forfatteren Ole Robert Sunde

Publisert 24. november 2017

Jeg er på vei til Ole Robert Sunde, jeg har lest den forrykende romanen hans, hvor han blant ­annet skriver om bønn og sin syke kone, ­Penelope er syk. Og jeg leser den fire komma sju centimeter tykke essaysamlingen Verden uten ende, hvor han på omslaget skygger for det blendende lyset, det heller ikke Moses fikk se. Fjerde etasje, sier dørklokka. Og i det jeg stiger over dørstokken til det tydelige, vennlige, velordnede forfatterrommet, hører jeg lavt på radioen som står der: ... Jesus Kristus ... . Litt rart, sier han. Ja, det er mer mellom himmel og jord, sier jeg. Og så setter vi oss.

Ikke ydmyk

– Ja, Jesus, sier det deg noe?

– Jeg syns Kristus er bedre enn Jesus, jeg syns det er større med Kristus. Mer schwung. Jeg synes Jesus er litt det samme som Odin, barnebarnet mitt heter Odin, jeg reagerte på det første gangen. Jeg kommer jo fra en tid på 70-tallet hvor vi lo av … jeg husker vi var på sånne Maran Ata-møter, hvor vi satt og dreit dem ut. Det var Jesus meg her og Jesus meg der og disse hallelujagreiene, men Kristus… Der vi bodde var det jo et bedehus, vi gikk der fordi vi fikk gratis brus, vi gikk jo ikke for å høre på Herrens ord, som Edvard Hoem vil si. Men jeg skjønner jo Edvard veldig godt. Alle de forfatterne jeg kjenner og som har noe å fare med, de er dypt religiøse. Jeg leser og har lest veldig mye i Bibelen.

Ole Robert Sunde

Norsk forfatter, født 1952 i Kristiansand, bor i Oslo.

Debuterte med diktsamlingen Hakk i hæl i 1982.

I 2007 fikk han Gyldendalprisen for hele sitt forfatterskap. Han har også mottatt Aschehougprisen og vært nominert til Nordisk Råds ­litteraturpris og Brageprisen.

Hans roman Krigen var min families historie  (Gyldendal) fra 2012 er blant pålene i moderne, norsk ­litteratur.

Han har nettopp kommet med romanen Penelope er syk (Gyldendal).

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også