Logg inn

Pinsereformatoren

United-pastor Magnus Persson har hele livet latt seg rive med, noen ganger altfor langt. Men ved hjelp av Martin Luther mener den ­bortkomne pinsesønnen at han nå har kommet hjem.

I hjertet av en av Malmös hippeste bydeler, Möllevången, ligger Mariakyrkan. Mursteinskirken har stått der siden 1928, og har lenge vært møteplass for Malmös uheldige og ulykkelige sjeler gjennom et sterkt diakonalt engasjement. I kjelleren finnes en klinikk for papirløse, som det er mange av i Sveriges tredje største by.

To av dem sitter i kirkerommet når Vårt Land kommer på besøk, men vi er ikke her for å snakke med dem. Siden juni har nemlig kirken også huset unge, urbane pinsevenner.

– Jeg er veldig glad for at United har lykkes med å nå veldig mange vanlige folk. Mennesker i øvre del av middelklassen som utenfra sett kan virke som de har alt de trenger, sier Magnus Persson.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også