Les alt for bare 10 kr!

‘Ser oss blinde på­ ­enkeltskjebner’

Kina er et sosialt eksperiment i ferd med å lykkes, mener klimaforsker og ­fortaler for ettbarnspolitikken, Jørgen Randers. Men gjennom­føringen har vært unødvendig brutal, påpeker Inger Benztrud.

Publisert 03. november 2017

‘Du får ingen sympati med ­enkeltskjebner fra meg. Kina er et storartet, sosialt eksperiment, som er i ferd med å lykkes foran forundrede øyne til liberale som tror markedet skal løse vår tids store ­problemer – klima og fattigdom, sier ­Jørgen Randers.

LES REPORTASJE FRA KINA: Jenta som ikke finnes 


Siden han ga ut millionselgeren Limits to Growth i 1972, har han forsket på klima og vært aktiv i offentlighet, blant annet som tidligere rektor ved Handelshøy­skolen BI. Vårt Land utfordrer klimaeksperten og ettbarnspolitikkforkjemperen på å diskutere de mange jentebarna som rammes av ettbarnspolitikken, som vist i dagens reportasje.

Strukturelt

– Du lar deg ikke bevege av historiene?

– Jeg orker ikke å se sånn pornografi som Dagsrevyen driver med annenhver dag, hvor de trekker fram en lidende interessegruppe for å lage en sak. Jeg har bare ett syn på denne saken: Hadde ikke Deng innført ettbarnspolitikken, ville ikke Kina vært i stand til å brødfø sin egen befolkning.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også