Les alt for bare 10 kr!

Er ikke så opptatt
 av himmelen

Da Arnold Børud og kona mistet en ettåring i krybbedød, skjønte ikke den kristne musikkpioneren noe som helst.

Publisert 27. oktober 2017

Det er ikke noe gammelmannsaktig over mannen som i dag runder 70 år, og i forveien har tatt turen fra Fevik for å treffe Vårt Land i Oslo. Det går i helsvart: Fra den guttaktige sveisen, og ned til de blankpussede­ skoene. Datteren Linda kaller ham fremdeles «Norges eldste tenåring». Kona Anne Marie sier de ­utfyller hverandre: Med hans ukuelige optimisme, og hennes like ukuelige realisme. I over 50 år har han sunget, dirigert og forkynt det kristne budskapet med koret Tvers, gruppene Mini-Tvers og Frisk Luft, og ikke minst Børud-Gjengen og senere Arnold B. Family. En av hans mest kjente sanger er «Han har beseiret alt det onde».

– Selv om kristentroen min er lys, og jeg er optimistisk av natur, betyr ikke det at jeg ikke også har hatt mine tunge stunder. Noen ganger kan livet virke mørkt og vanskelig, sier Arnold Børud.

Krybbedød

Da deres andre barn døde i krybbe­død ett år gammel, ble det bekmørkt.

– Jeg sa til Gud: «Nå skjønner jeg ingenting!» Jeg husker jeg tenkte at nå har vi to valg: Enten må vi tro at Gud er med oss i sorgen, og fremdeles er den vi må stole fullt og fast på. Eller vi kan risikere at det forferdelige som har hendt, kan ta fra oss både livsgleden og troen. Heldigvis valgte vi det første.

– Har du noen gang fått noe svar på hvorfor Gud kunne la noe slikt skje?

– Ikke noe annet svar enn at jeg er blitt overbevist om at Gud ikke hadde noe med det å gjøre.

Fikk sjokkbeskjed

I dag er hele Børud-familien på plass for å hylle ham under jubileumskonserten på Sarpsborg Scene, ikke langt fra der han vokste opp i Askim. Også barnebarnet Lisa Børud, som nylig kapret en fjerdeplass i Stjernekamp.

Arnold Børud

Artist, sanger, komponist og tekstforfatter. Fyller 70 år i dag.

Bor på Fevik.

Har en søster. Gift med Anne Marie Børud. Har barna Thomas, Linda og Ole. Åtte barnebarn.

Startet Betania ­Ungdomskor i Askim i 1967. Har senere ledet koret Tvers og gruppa Mini-Tvers. Var med i gospelgruppa Frisk Luft. Skrev Balladen om Jesus. Var mannen bak Børud-Gjengen og Arnold B. Family.

Deltatt i tre norske MGP med Arnold B. Family.

Skrevet mange hundre sanger, blant annet «Tiggeren», «Jesus her er jeg» og «Mester og herre».

Ansatt som musikklærer ved Grimstad Bibelskole fra 2006 til 2016.

Kongens fortjenstmedalje
 i gull i 2007.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også