Les alt for bare 10 kr!

Gud er nå

Gud er aldri en bekymret mor som springer etter deg og forteller deg hva du skal gjøre, sier Borgny Svalastog.

Publisert 26. oktober 2017

Borgny Svalastog sitter i sin egen stue, en klang av ting – Kina, madonna, bilder av barna, Jesus, venners bilder, minner, tepper og te. Overveldende ro, tross indre uro. Hun er sikker og usikker, mest det siste. Hun kaller det tvil, det som troen springer ut av – hun som har gitt kirken så mye, laget fem bispekåper, to kåper til museer og kirketekstiler til 40 kirker, pluss noen av de mest omfattende kirkeutsmykkinger i moderne tid. Når jeg sier «tro», ser hun mot tømmerveggen i stua.

«Vite at jeg er båret»

– Ja, tro, hva er det ... en overgivelse, tro er å tro gjennom jubel og lidelse og tårer og glede. Det er et sted hvor tomheten og fylden arbeider sammen, i troen på Gud får jeg vite hvem jeg er. Og at jeg er elsket. Etter å ha kjempet med kreften, lever jeg i overgivelsen, det er det jeg får til. Det er greit å ha en personlig tro, men vi skal også overleve i sakramentene og vite at vi er båret av Gud. Det andre får kirken ta seg av. Gud er aldri en bekymret mor som springer etter deg og forteller deg hva du skal gjøre.

Borgny Svalastog

Norsk billed- og kirke-tekstilkunstner, født 1943 i Nesset i Romsdalen.

Har laget kirketekstiler til 40 kirker, pluss seks bispekåper. Bildene hennes er ­utstilt over hele Europa.

Enke, tre barn, tre barnebarn og en samojedhund.

Bor på Lillehammer.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også